Labrador en Duitse herderstraining

 

Een goed trainingsprogramma voor Labrador en Duitse herdershond (algemene gehoorzaamheid) mag in geen enkel stadium straf bevatten. Je doet meer kwaad dan goed door zo'n programma te ondergaan.

Als je een puppy hebt, is de tijd rijp voor een goede training. Ze zijn niet klaar voor gehoorzaamheidstraining omdat ze niet volwassen genoeg zijn als gevolg van een gebrek aan deelname aan activiteiten, in combinatie met de beperkte aandachtsspanne van een pup.

U moet uw hond betrekken bij een stimulerende activiteit, zoals deelnemen aan een gehoorzaamheid van een vereniging of club (zitten, laten vallen, blijven, terugroepen enz.), of een speeltje of bal halen voor de hoofdingang. Dit soort activiteiten of spelletjes voorafgaand aan de training zullen niet alleen de band tussen u en uw hond ontwikkelen, maar zullen u beiden voldoende beweging geven om samen te werken zonder dwang in de YouDog-training. Na de basistraining kunt u klaar zijn om te bewegen op een meer serieuze gehoorzaamheidscursus die een meer gedetailleerde kennis van hondengehoorzaamheid vereist.

Deze cursus zal de communicatie en het begrip van u en uw hond voor elkaar ontwikkelen. U krijgt voldoende tijd om uw relatie met uw hond aan te passen, zodat u beiden een diepgaand begrip heeft zonder communicatieproblemen. Na deze cursus kun je besluiten om je hondenopleiding voort te zetten door een cursus Canine Good Citizen te volgen.

Dit kan de basis zijn voor toekomstige trainingen. Met YouDog-training kunt u fouten in elk gevolgd commando voorkomen. Als de hond het commando niet begrijpt, kan hij het niet herhalen.

Als je de kans hebt, moet je een speeldatum afspreken met een andere hond. Dit zal de communicatie tussen u en uw hond door spel ontwikkelen en ook de ontwikkeling van ongewenste gewoonten voorkomen, die zich kunnen ontwikkelen als er geen andere hond in de buurt is om een ​​corrigerend signaal af te geven.

Overweeg ook om een ​​hondencursus te volgen. Dit is een geweldige manier om enkele belangrijke basiscommando's te leren, samen met een paar geavanceerde tips. Je kunt Cherry-picking lessen krijgen van de instructeur. Dit is bijvoorbeeld een les die positieve bekrachtiging als basistrainingsmechanisme gebruikt. De trainer beloont de hond voor elke uitgevoerde taak. Op deze manier zal een puppy waarderen dat hij wordt beloond voor elk gewenst gedrag.

U moet vermijden om ruw met uw hond te spelen of te worstelen als deze jong is. Het temperament en de grootte van een hond kunnen er zelfs voor zorgen dat je dit soort spel niet met hem speelt. Een hond kan reageren door ineen te krimpen of zich terug te trekken, en mag nooit worden aangezien voor onderdanig urineren.

Jonge honden lijken misschien wild en vervelend, maar ze willen vaak niets liever dan jou gelukkig maken. Een lenige en vrolijke hond is meestal bereid om met je mee te doen aan een spelletje.

Een van de grote geneugten van het leven met een hond is de mogelijkheid om hem te zien groeien en volwassen worden. Naarmate uw puppy groeit en volwassen wordt, zal hij overal zijn sporen achterlaten waar u hem wilt trainen – wat misschien niet is wat u in gedachten had. Geen enkele training zal een volwassen hond redden van het doen van deals met gras en vuil.

Hier is een gedachte van een oudere hond die zei dat zijn baasje moet stoppen met tegen hem te schreeuwen en zijn eten om hem heen moet plaatsen, zodat hij alleen eet wat wordt aangeboden. Hij voegde eraan toe: Er is één voedselproduct dat ik nooit op mijn bord heb laten liggen: brokjes. Ik heb altijd de bovenste helft van deze doos hondenvoer eruit gehaald, en de brokjes liggen nog steeds voor de helft op de grond, en de bovenste paar centimeter of zo als ik me aan de lijst met hoofdingrediënten had gehouden in plaats van "brokjes" zou nog steeds op de vloer. Nu is mijn baasje 9 maanden zonder te klinken als een neurotische hond. Dat is een goed ding!