Rondreis Botswana: Een uitgebreide gids

Rondreis Botswana

Rondreis Botswana is een ingesloten land in zuidelijk Afrika. Het grenst in het zuiden aan Zuid-Afrika en in het westen aan Namibië; in het oosten aan Zimbabwe, Zambia en Kenia; en in het noorden aan Angola en Mozambique. De hoofdstad en grootste stad is Gaborone. Andere grote steden zijn Matata, Lobamba, Maun, Dihun, Chobe, Sam Nujum en Eshowe. Het grondgebied van Botswana wordt begrensd door negen Afrikaanse landen: Namibië in het westen; Angola in het noorden; Zuid-Afrika in het zuiden; Zimbabwe, Zambia en Kenia in het oosten; Burundi en Rwanda in het noordoosten; en Tanzania, Madagaskar, Mauritius en Réunion in de Indische Oceaan voor zijn kust. Botswana heeft ook een eigen binnengrens die een deel van zijn grondgebied vormt. De totale bevolking van Botswana bedraagt ongeveer 10 miljoen mensen, verdeeld over alle negen provincies. De hoofdstad heeft een oppervlakte van slechts 1.214 vierkante kilometer, maar er wonen ongeveer 3,2 miljoen mensen, waarmee het een van de dichtstbevolkte landen van Afrika is. Begrensd door enkele van Afrika’s meest gevaarlijke terrein, heeft dit kleine land een lange oorlog tegen geweld gevoerd AFP FOTO / ROBERT VOICELLE (Foto credit moet zijn ROBERT VOICELLE/AFP/Getty Images) FOR EDITORIAL USE ONLYMobiele internetgebruikers klik hier voor hikkende kaart

Historisch overzicht van Botswana

Botswana is het enige land in Afrika met een overwegend Kalahari-woestijnbevolking. Het gebied is vooral bekend als de Okavango Delta, die ‘s werelds rijkste door de mens aangelegde estuarien systeem is. De delta heeft een van de meest ontwikkelde economieën van Afrika, en is gastheer van een van de meest succesvolle handelsexposities ter wereld, de jaarlijkse Port Louis International Trade Fair. Het land is ook beroemd om zijn wilde dieren, waaronder de olifanten, de grootste dieren van Afrika. Botswana is het enige land in Afrika waar nog Europese middenstanders te vinden zijn in comfortabele huizen, bermen en dergelijke, en kan bezocht worden door toeristen die geïnteresseerd zijn in Afrikaanse traditionele ambachten en een verscheidenheid aan wilde dieren.

De huidige situatie in Botswana

Sinds Botswana in 1966 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië, heeft het met veel uitdagingen te maken gehad. De belangrijkste daarvan was het einde van de apartheid in 1990, waarbij een op kleur gebaseerde rassenverkiezing en de vrije uitoefening van alle mensenrechten werden ingevoerd. De democratische overgang stuitte op verzet van de in Zuid-Afrika gevestigde regeringspartij, de Botswana Democratic Party, die uiteindelijk in 1999 werd ontbonden. De regering van Botswana kampt ook met financiële problemen en importeert grote hoeveelheden apparatuur en chemicaliën om de landbouw en de verwerkende industrie te moderniseren. De productie van ruwe olie is gedaald van 90.000 bpd in 1999 tot 35.000 bpd in 2011 en ook de productie van aardgas staat op een laag pitje. De regering probeert daarom de economie te diversifiëren door te kijken naar alternatieve energiebronnen en minerale rijkdommen. Een veelbelovend nieuw project is de ontwikkeling van een Arctisch olie- en gasveld. Sinds de onafhankelijkheid heeft Botswana elf regeringen gehad. De regeringen werden op hun beurt geleid door een premier en ministers die door de premier werden benoemd.

Klimaat van Botswana

Botswana heeft een equatoriaal klimaat met duidelijke natte en droge seizoenen. De winters zijn warm en vochtig, met regelmatig zware regenbuien. De zomers zijn heet en vochtig, met regelmatig zware regenbuien. De winters zijn mild en droog, met af en toe een bui.

Economie van Botswana

De economie van Botswana is grotendeels gebaseerd op het toerisme. Het land is ook een belangrijke bron van hernieuwbare energie, met zonne-energie en windenergie die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Het land heeft ook een van de hoogste levensstandaarden in Afrika, grotendeels te danken aan de succesvolle campagne tegen analfabetisme. De Botswaanse dollar is de officiële munteenheid van Botswana en is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het wordt vaak omschreven als een midden-inkomensland.

Geografie van Botswana

Botswana is een klein land in zuidelijk Afrika. Het is het enige Afrikaanse land dat volledig op één eiland ligt. Het eiland heet Maun en is het centrum van politieke, economische en culturele activiteiten van het land. Het land wordt in het zuiden begrensd door Namibië, in het zuidoosten door Zuid-Afrika, in het noorden door Zimbabwe en in het westen door Angola. De grootste stad is Gaborone. Andere grote steden zijn Lobamba, Maun, Dihun, Chobe, Sam Nujum en Eshowe.

Internetpenetratie in Botswana

In 2011 had ongeveer 58% van de bevolking toegang tot internet. De meeste breedbandinternetabonnees in Botswana zijn aangesloten via ADSL, DSL of modem. De overgrote meerderheid (95%) van de internetgebruikers maakt gebruik van een binnenlandse verbinding. Verwacht wordt dat het aantal internetgebruikers snel zal groeien, met een bijzonder hoog groeitempo in de westelijke en zuidelijke regio’s van het land.

Cultuur van Botswana

Botswana is een overwegend woestijnland in de Kalahari met een bevolking van ongeveer 10 miljoen mensen. De Kalahari-woestijn is de meest diverse woestijn ter wereld, en is het thuis van een grote verscheidenheid aan dier- en plantensoorten. De naam Botswana is afgeleid van de naam van de Kalahari-woestijn, die op zijn beurt is afgeleid van het Aramese woord boton, dat “plaats waar dieren en mensen samenleven” betekent.

Belangrijke personen en hun rol in de regering van Botswana

Generaal-majoor Kgosiento, de huidige legerchef; generaal-majoor Edmond Mokgome, de huidige commandant van de landmacht; generaal-majoor Johann van Schalkwyk, de huidige commandant van de luchtmacht; generaal-majoor Phumelei Zulu, het huidige hoofd van de politie; Brigadegeneraal Terence Nkosi, de huidige directeur Nationale Veiligheid; brigadegeneraal Solomon Fihlani, de huidige directeur Militaire Inlichtingen; brigadegeneraal Noureddin Mire, de huidige directeur Burgerbescherming; brigadegeneraal Philemon Mokoko, de huidige directeur Mijnen en Energie; Brigadegeneraal Philemon Mokoko, de huidige directeur van Nationale veiligheid en inlichtingen; brigadegeneraal Philemon Mokoko, de huidige directeur van Internationale veiligheid en noodbeheer; brigadegeneraal Philemon Mokoko, de huidige directeur van Nationale veiligheid en inlichtingen en de Nationale Veiligheidsraad; brigadegeneraal Philemon Mokoko, de huidige directeur van het Nationale Veiligheidsagentschap; en brigadegeneraal Philemon Mokoko, het huidige hoofd van de Nationale Inlichtingendienst.

Conclusie

Botswana is een klein land in het zuidoosten van Afrika. Het wordt in het noorden begrensd door Namibië, in het oosten door Zuid-Afrika, in het zuiden door Zimbabwe en in het westen door Angola. Het land is beroemd om zijn wilde dieren en zijn landschappelijke schoonheid. De grote Afrikaanse olifanten en de grote leeuwenpopulatie van het Kruger National Park in het noorden van het land zijn twee van de natuurlijke attracties van het land. Het land heeft met succes de strijd aangebonden met politieke en sociale onrust, economische uitdagingen en periodieke opstanden in zijn binnenlandse politiek. De regering van Botswana wordt geleid door een president en een eerste minister die in functie worden verkozen. Zoals de meeste Afrikaanse landen heeft Botswana een federale structuur met negen provincies. De economie van Botswana is grotendeels gebaseerd op toerisme en landbouw. Het is ook een van de belangrijkste kernwapenstaten ter wereld. De regering is van plan meer te investeren in de energiesector, met inbegrip van de mogelijkheid om thermische en kernenergie te ontwikkelen. De regering van Botswana is een betrekkelijk stabiele regering die de afgelopen jaren grote politieke verstoringen heeft weten te vermijden. Zij wordt geleid door een partij van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), die het land de afgelopen 46 jaar heeft geregeerd.